Рубрики
Новости

Рибальські котушки та їх різноманітність

Рибальські котушки мають відмінності в принципі дії, типі конструкції, методі лову, використовуваної снасті, способі застосування. Різними можуть бути також матеріали та експлуатаційні характеристики. Асортимент приємно вражає різноманітністю: інерційні, мультиплікаторні, безінерційні. Кожен вид має свої переваги.

Переваги інерційних котушок

Інерційні котушки – популярні варіанти для лову нахлистом і на провідній риболовлі (як у літній, так і в зимовий час). В основі виробу завжди лежить барабан із пластику або металу, який обертається при закиданні вудки. Є також гальмівна система, розміщена на корпусі валу. До переваг такої моделі відносять:

  • відмінну чутливість приманки;
  • можливість своєчасного підсікання риби;
  • невисоку ціну.

Є й деякі недоліки – тривале підмотування волосіні і складність закидання приманки, а також ризик заплутування волосіні навколо барабана.

Чим цікаві мультиплікаторні котушки

Мультиплікаторні котушки є скромними за розміром інерційними моделями. Вони мають закриту і складнішу конструкцію. Підходять для лову великої риби – у проводку на спінінг, а також у виска – з судна, яке рухається, джигом або на стальку.

Такі котушки відрізняються міцністю, стійкістю до навантаження та зношування. З ними легко закидати наживку на далекі відстані, але коштують вони дорожче. Іноді в моделях є магнітне гальмо, лічильник змотаної волосіні або вбудований комп’ютер для більшої зручності.

Чи варто купувати безінерційні моделі

Безінерційні котушки – це модулі зі складною конструкцією. У них є шпуля для укладання волосіні, ротор, котушка з ліскою, відкидна дужка, фрикційне гальмо. Характерна риса в порівнянні з інерційними моделями – більш висока швидкість обертання ротора при закиданні. Котушка при цьому обертається синхронно.

Такі моделі відмінно підходять для використання в вудках поплавця і спінінгах. Наживку вдається закидати точно на значну відстань. Лов риби при цьому доступний практично в будь-яких умовах і різними способами. До мінусів відносять невелике перекручування волосіні при закиданні, що призводить до її швидшого зносу. Щоб уникнути втрати експлуатаційних якостей, потрібно один-два рази на сезон чистити оснастку.

При виборі моделі враховуйте потреби, місце лову та метод. В інтернет-магазині Bereg на вас чекає величезна різноманітність моделей за доступними цінами. Консультанти готові відповісти на всі запитання, а замовлення обробляються та надсилаються до одержувача у найкоротші терміни.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Последние записи

This site is registered on wpml.org as a development site.